Těhotenská masáž

Jde o jemnou relaxační a stimulační masáž, která s pomocí kvalitního bio kokosového oleje blahodárně působí na ženu i dosud nenarozené miminko.

Tato masáž pomáhá odstranit únavu, stres a svalové napětí, zmírňuje otoky, ulehčuje adaptaci na změny v těle matky a zlepšuje vnímání vlastního těla i propojení s miminkem. Mandlový olej vyživuje pokožku, zvyšuje její elasticitu a pomáhá předcházet striím. Léčivé silice, které se do něho přimíchávají těsně před masáží, působí jak na tělesnou stránku (přes pokožku se dostávají přímo do krevního oběhu), tak svou vůní na psychiku ženy.
Silice si vyberete sama před masáží podle své momentální nálady a potíží. Tato masáž je naprosto bezpečná, příjemná a přináší fyzické, psychické i emocionální uvolnění. Masáž je vhodná po celé období těhotenství a dopřávat si ji můžete tak často, jak je Vám libo. Masíruje se celé tělo včetně břicha a obličeje.
Účinky masáže:

    uvolňuje bolesti zad, šíje a hlavy
    zmírňuje otoky a ulevuje pocitu těžkých nohou
    zmírňuje těhotenskou nevolnost
    harmonizuje psychiku ženy
    zabraňuje popraskání pokožky a vzniku strií
    zlepšuje vnímání vlastního těla a propojení s dosud nenarozeným dítětem
    ulehčuje průběh těhotenství a porodu

Těhotné se mohou masírovat až od čtvrtého měsíce těhotenství. Pokud by klientka měla běžné kontraindikace, jako je např. nízký nebo vysoký tlak lze masírovat, ale jen po domluvě s lékařem. V rizikovém těhotenství se masáž všeobecně nedoporučuje, ale je možná po konzultaci se svým lékařem a jeho potvrzení, že může být masáž provedena a neohrozí jak budoucí maminku tak její plod.

V pokročilé fázi těhotenství provádíme masáž zad v poloze vleže na boku. Při uvedeném postupu je možno dobře masírovat namáhaný kříž a bedra, ale i unavené nohy zezadu. V sedě se dá rovněž dobře promasírovat horní část hrudní páteře a krční páteř.

Takto lze těhotnou ženu masírovat téměř do doby těsně před plánovaným porodem.

Kontraindikace

Těhotenská masáž se nehodí pro každou ženu. Při následujících problémech je provádění těhotenské masáže vyloženě nevhodné:

    bolesti podbřišku
    vysoký krevní tlak
    preeklampsie
    diabetes
    ranní nevolnosti

Masáž je bezpečná, využíváme pevné hlazení, ne tlak!