Klasická relaxační masáž

Klasická relaxační (regenerační) masáž uvolňuje masírované svalstvo, povzbuzuje krevní oběh, tím obohacuje krev kyslíkem, zlepšuje výživu buněk a zvyšuje elasticitu svalstva. V rovině duševní má klasická masáž blahodárný vliv na nervovou soustavu a celkově pozitivně ovlivňuje psychický stav člověka.

Odstraňuje únavu, stres, nespavost, bolesti hlavy, navozuje příjemné pocity a působí velmi relaxačně. Klasická masáž je prováděna na celé tělo nebo jen na vybrané části (záda, krk, šíje, horní a dolní končetiny...). Klasická masáž je vhodná při přepracovanosti, stresu, bolestech zad.

Při této masáži se využívá velká škála hmatů a tahů, které mají blahodárný účinek na masírovaného. Přispívá zejména k obnovení zdraví a správné funkci svalů a kloubů. Doporučuje se pravidelná aplikace této masáže (1–2x týdně) neboť dochází k velice podnětným účinkům na krevní oběh, metabolismus, vylučovací systém i centrální nervový systém.

Klasická masáž hraje důležitou roli zejména při prevenci řady onemocnění pohybových, ale i při chřipce. Má velice blahodárný relaxační účinek, neboť při masáži se masírovaný velice příjemně uvolní a tak působí i na psychiku masírovaného. Vřele doporučujeme pravidelné užívání této masáže.