Candella masáž (masáž svíčkou)

Candella massage®, v českém překladu masáž svíčkou, je originální masáží, která se v poslední době dostává nejen do popředí nabídek služeb mnoha exkluzivních center krásy, ale je stále vyhledávanější i mezi klienty, kteří si chtějí dopřát nevšední relaxační zážitek. Tlumené světlo masážní svíčky samo o sobě vyvolává pocit pohody a harmonizující masáž jejím parfémovaným olejem tento prožitek dovede k dokonalosti.

Masážní svíčka, pojem poněkud nezvyklý, ale velmi výstižný. Na první pohled ničím nepřekvapí. Po zapálení hoří klidným příjemným plamenem, který uvolňuje do ovzduší aromatické látky a, tady je ten nový prvek, voskovou hmotu svíčky mění v masážní olej. Tento "ztužený" olej má skutečně vzhled vosku, ale působením tepla plamene se mění v ideální masážní médium s obsahem mnoha aktivních látek. Masážní svíčka se dá použít opakovaně, nové rozehřátí masážního oleje nijak nemění jeho vlastnosti. Na českém trhu se již objevilo několik značek, které tento atraktivní produkt nabízejí. Parfémované masážní svíčky značky Guergi v malých kovových nebo porcelánových dózách patří k těm, které svou atraktivností, antioxidačními vlastnostmi, regeneračními a hydratačními účinky nově obohacují služby beauty salonů, wellness center a masážních salonů. Jejich složení, sojový olej, včelí vosk, éterické oleje a parfémová složka, bylo testováno alergology a dermatology a vyhodnoceno jako hypoalergenní. Složení a kvalita masážních svíček Guergi je nesporná, jsou ideální jak pro regeneraci svalů po sportovním výkonu, tak pro fyzikální terapeutickou masáž či pro relaxaci a ozdravění pokožky.

Guergi má ve své nabídce zatím pět druhů masážních svíček:
čokoládová - pomáhá vyhladit pokožku, odplavit toxické látky a uvolnit ztuhlé svaly
karamelová - ideální pro dodání energie
vanilková - působí antidepresivně, uklidňuje, zjemňuje pokožku
jasmínová - relaxační s liftingovým efektem, regeneruje suchou pokožku
japonský lotos - má oxidační a omlazující účinky

Samotná masáž svíčkou je velmi jednoduchá. Jako vždy při volbě masážního přípravku je důležitý pohovor s klientkou či klientem, kdy se podle jeho momentálního rozpoložení a požadavku na výsledný efekt, volí masážní svíčka s odpovídajícími účinnými látkami.
Po zapálení svíčky se ztuhlý olej během cca deseti minut rozpustí a dosáhne teploty potřebné pro masáž. Mezidobí se v kosmetických salonech většinou využije pro peeling, aby pokožka byla ideálně připravena na průnik aktivních látek. Vlažný olej se dlaněmi aplikuje na tělo a jemně vmasíruje do pokožky. Díky snadné penetraci účinných látek prostřednictvím teplého oleje je výsledný efekt na pokožce okamžitě viditelný, pleť je jemná, vyživená. Navíc, během procedury se uvolňující vonné kompozice působí na všechny smysly a umocňují pocit pohody a relaxace. V dnešní hektické době, plné stresu, ať již se jedná o fyzický, pracovní či emoční, je masáž svíčkou jedním z velmi účinných prostředků, jak tyto stavy eliminovat. Romantické světlo svíčky, vůně uklidňujících či naopak povzbuzujících ingrediencí spolu s masáží teplým olejem dokonale uvolní tělo i mysl a přispěje k harmonizaci osobnosti klienta.