Bambusová masáž

Bambusová masáž je novinkou mezi evropskými masážemi, přestože v asijských zemích má již svou tradici. Je určená pro klienty, kteří mají raději silnější působení na tělo a doporučuje se i jako drenážní procedura (např. pomáhá v boji proti celulitidě). Není příliš vhodná pro velmi štíhlé postavy - není reálné vyhnout se bambusovou tyčí lopatkám a páteři; masáž by sice nebyla zdraví škodlivá, ale ani příjemná.

Masáž se provádí bambusovými tyčemi různých velikostí, které se před masáží nahřívají. Na záda a nohy jsou určeny tyče větší, naopak na obličej a chodidla se používají velmi malé. Speciálními pohyby se masíruje celé tělo. Tahy dřevěnou tyčí stimulují nejen svaly, ale zároveň podporují pohyb lymfy, takže dochází i k odplavování škodlivin. Masáž obličeje je naopak jemná a relaxační. Ošetření díky tomu splňuje jak odpočinek, tak i zdravotní účinek na organismus.

Můžeme ji doporučit sportovcům pro uvolnění svalů, ale i ženám jako prevenci před celulitidou. Nebo jen jako příjemný a zajímavý druh relaxace.