Amatsu masáž

Amatsu je staré Japonské umění, které se snaží obnovit sebeuzdravující schopnost organismu, čehož dosahuje pomocí jemné manipulace s vazivovým, svalovým a kosterním systémem. Amatsu je masáž celého těla. Postupuje se po meridiánech a stimulují se určité body na těle.

Masér zpočátku jemně stimuluje určité body na těle, speciálními hmaty podporuje proudění lymfy v organismu a uvolňuje energetické dráhy. Hloubkovou masáží zas ovlivňuje jednotlivé orgány v těle. Masáži předchází svalový test, kdy terapeut zjišťuje, jak svaly a kosti reagují na určité podněty. Test se zopakuje i na závěr masáže, klient tak má možnost přímo posoudit její účinek.

Masáž podporuje odplavování toxinů z těla, proto je po masáži důležitý přísun tekutin. Masáž také v organismu nastartuje samoléčebné procesy. To znamená, že i několik dní po masáži vaše tělo stále pracuje. Tak jako většinu masáží, i Amatsu by měl člověk zopakovat zhruba pětkrát za sebou. Nejlépe jednou týdně – vzhledem ke zmíněné samoléčbě to častěji ani nemá smysl. Pak je nějakou dobu vhodná udržovací kúra – 1x - 2x za měsíc. Masáž je vhodná i jako prevence.

Co Amatsu zlepšuje?

detoxikace organismu, očista lymfatického systému
zlepšení toku krve do unavených svalů
náprava držení těla
správný tonus svalů a jejich prokrvení, především po sportovních výkonech
zlepšení funkce a stavu životně důležitých tělesných orgánů
homeostáza (rovnováhu a uvolnění) kraniosakrálního systému
posílení imunity a nervového systému
nastartování sebeuzdravující schopnosti každého organismu